Tejszínes kukoricakrémleves, sajtgombóccal

2014-04-07

sponsored links



Hozzávalók:
60 dkg fagyasztott kukorica
2 fej vöröshagyma, finomra vágva
4 dl tejszín
ízlés szerint :bors,só
kevés olaj 

gombóchoz :
4 evõkanál liszt
4 db tojás
20 dkg reszelt sajt
kevés só ,bors


Leves készítése :
Kevés olajon átfuttattam a  vöröshagymát, majd  hozzáadtam a kukoricát, sóztam, borsoztam, és felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepi.
Addig fõztem míg a kukorica szemek meg nem puhultak, majd összeturmixoltam.
Ezután beleöntöttem a tejszínt, és egyet forraltam még rajta.



Sajtgombócok készítése :
A tojásokat egy tálba feltörtem, ízesítettem sóval, borssal, egy kicsit villával felvertem, majd hozzáadtam a lisztet és a reszelt sajtot. 
A masszából, vizes kézzel kis gombócokat készítettem, és forrásban lévõ bõ vízben pár perc alatt készre fõztem.
Közepes lángon kell fõzni és amikor feljönnek a víz tetejére máris ki kell venni õket.
Amikor kihûltek a sajtgombócok belerakom a levesbe hogy ne száradjanak ki.
Végül tálalom.

Jó étvágyat !







Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2014/04/tejszin...

sponsored links

Keres?s