Tejszínes kukoricakrémleves, sajtgombóccal
sponsored links
Hozzávalók:
60 dkg fagyasztott kukorica
2 fej vöröshagyma, finomra vágva
4 dl tejszín
ízlés szerint :bors,só
kevés olaj
gombóchoz :
4 evõkanál liszt
4 db tojás
20 dkg reszelt sajt
kevés só ,bors
60 dkg fagyasztott kukorica
2 fej vöröshagyma, finomra vágva
4 dl tejszín
ízlés szerint :bors,só
kevés olaj
gombóchoz :
4 evõkanál liszt
4 db tojás
20 dkg reszelt sajt
kevés só ,bors
Leves készítése :
Kevés olajon átfuttattam a vöröshagymát, majd hozzáadtam a kukoricát, sóztam, borsoztam, és felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepi.
Addig fõztem míg a kukorica szemek meg nem puhultak, majd összeturmixoltam.
Ezután beleöntöttem a tejszínt, és egyet forraltam még rajta.
Kevés olajon átfuttattam a vöröshagymát, majd hozzáadtam a kukoricát, sóztam, borsoztam, és felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepi.
Addig fõztem míg a kukorica szemek meg nem puhultak, majd összeturmixoltam.
Ezután beleöntöttem a tejszínt, és egyet forraltam még rajta.
Sajtgombócok készítése :
A tojásokat egy tálba feltörtem, ízesítettem sóval, borssal, egy kicsit villával felvertem, majd hozzáadtam a lisztet és a reszelt sajtot.
A masszából, vizes kézzel kis gombócokat készítettem, és forrásban lévõ bõ vízben pár perc alatt készre fõztem.Közepes lángon kell fõzni és amikor feljönnek a víz tetejére máris ki kell venni õket.
Amikor kihûltek a sajtgombócok belerakom a levesbe hogy ne száradjanak ki.
Végül tálalom.
Jó étvágyat !