Tejszínes kocka

2014-02-24

sponsored links

Ez a recept a korábban már bemutatott Vakondtúrás torta tepsiben elkészített változata. A kicsi fiam annyira szereti, hogy sokszor elkészítem hétvégén csak úgy egyszerûen tepsibe simítva, tejszínhabbal a tetején, kockára vágva.
Gondoltam, hátha valakinek az eredeti leírás kissé macerás, és inkább így sütné meg, egyszerûbben, gyorsabban.

Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 5 ek. barna cukor
  • 1 dl étolaj
  • 5 ek. liszt
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 csg. sütõpor
  • 6 dl habtejszín
  • 2 ek. porcukor
  • 2 csg. habfixáló
  • 1 csg. vaníliás cukor
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral és belecsurgatjuk az olajat.
A lisztet elvegyítjük a sütõporral és a kakaóporral.
A fehérje-habot és a lisztes keveréket váltakozva a tojássárgájából kikevert egyveleghez adjuk, és az egészet simára keverjük.
A tésztát egy 20x30 cm-es tepsibe öntjük és elõmelegített sütõben 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Amíg sül, elkészíthetjük a krémet. A tejszínt a porcukorral, a habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd felhasználásig hûtõszekrénybe tesszük.
A kisült piskótát a tepsiben hûlni hagyjuk, majd amikor már langyos, a tetejére simítjuk a tejszínhabot.
A tetejére ízlés szerint csokidara is szórható, készült már így is nálunk.
Letakarva 1-2 órára hûtõszekrénybe tesszük. Kockákra szeletelve tálaljuk.



Folytats a blogon ... fozzunk-egyutt.blogspot.com/2014/02/t...

sponsored links

Keres?s