Tejszínes kelbimbó
sponsored links
A kelbimbót Tibor fiammal szeretjük eddig többségében párolva készült most kicsit másképp készítettem.
Hozzávalók:
1 csomag 450 g-os mirelit kelbimbó persze lehet frissbõl abból 500 g-t vennék.
1 doboz 200 ml 30 %-os tejszín
Füszerek: Só, vega faszerkezeték, majoránna és bors
1 kanál olaj
3 dkg vaj
Fél kanál liszt
Felforralok 1 liter vízet. Beleteszem a sót és a vega fészerkeveréke és a kelbimbót. Fél puhára fõzöm. Le szûröm és lecsepegtetem. Serpenyõben felmelegítem az olajat ráteszem a kelbimbót fûszerezem pici sóval, majoránnával és fekete õrölt borssal. Puhára párolom közben kikeverem a tejszínt a liszttel amit rákeverek a kelbimbóra ráteszem a vajat azzal is keverem egyet forr és elzárom alatta a gázt. Rántott csirke májjal ettem. Finom lett máskor is elfogom késziteni.