Tejszínes karalábéfõzelék medvehagymával, és tojáskosárkával
sponsored links
Éljen a medvehagyma! Éljenek a tavaszi fõzelékek!
Eljöttek a tobzódás hetei, én pedig a kezdet kezdete elõtt elkezdtem a felhasználást: még a múlt hét elején kaptam Pécsrõl egy csomag új-medvehagymát: még nem ettem ebben a formájában. Hasonlított az újhagymára, de csak elsõ látásra tûnt úgy a hosszában összepöndörödött, zsenge levelek miatt. Ezt a fõzeléket akkor készítettem, majd a jó idõnek hála, szombaton már a szép kitárulkozott leveleket árulták a piacon. A karalábé még sajnos melegházi (mi lenne más), de így is egy tányérnyi tavasznak tûnt a téli ételek után. A sonkát és a tojást azért szeretem így megsütni, mert egyrészt jobban mutat a tányérom, másrészt nem lesz tõle olajszag a konyhában?
Hozzávalók: ...