Tejszínes karalábé - ?Végigfõzni a Meatless-t?
sponsored links
Mivel nem vegetarianizmust fogadtam, csak végigfõzöm a Meatless-t, ezért a köretek mellé sokszor húst fogok csapni. Nyilván egy kis tejszínes karalábé önmagában még nem ebéd (nekem legalábbis nem, ha nem akarok hobbit-módra, háromszor uzsonnázni), úgyhogy sütöttem mellé pár mini-hamburgerpogácsát, de rántott sajttal, vagy sajtgolyókkal is nagyon finom lehet.
És hmmm? bírom én a zöldségeket, csak legyen mellé elég marhahús. :-D
Hozzávalók:
- 2 kis karalábé
- 1 kisebb hagyma
- 1 kanál olaj
- pár evõkanál tejszín
- só, bors
Ha friss a karalábé, és szépek a levele, mehet bele az is (a hagyma mellé, felaprítva), az enyém már elég fonnyadt volt, úgyhogy kihagytam.
A karalábét meghámozom, kis kockákra vágom, 8 percig fõzöm, majd leszûröm.
A hagymát vékonyan felkarikázom, és a felhevített olajon kb. 5 perc alatt üvegesre párolom. Hozzáadom a karalábét, a tejszínt, sózom, borsozom, és összeforralom.
2 adag lesz belõle