Tejszínes-joghurtos eperturmix
sponsored links
Egy ideje nem próbáltam ki új recepteket, nagyon hiányzik, de vagy idõm nincs hozzá, vagy kedvem. Készülök a záróvizsgámra és a felvételire, egyik jön a másik után, és persze közben egy kis stressz. Így szép az élet. Viszont már nagyon szerettem volna valami újat kipróbálni, és már a gyümölcs is hiányzott, mert pár napja nem ettem. A szamócát mindig sóvárogva nézem a piacon, mert régen otthon egész nyáron termett, annyi volt, hogy alig gyõztük megenni. Nagyon finom volt, de mióta egyetemre járok, csak a piacon bámulom a standokat. Nagyon ritkán veszek, mert drágának találom. Most viszont úgy döntöttem, kivételt teszek, amikor rábukkantam egy végtelenül egyszerû és gyors eperkrémleves receptre.
Nagyot csalódtam benne, mert szerintem egy krémleves nem ilyen, furcsa is volt, hogy nem kell fõzni. Finom, csak épp nem leves, inkább turmix. Tízóraira, vagy uzsonnára tökéletes, úgyhogy itt van:
- 500 g földieper (35 g CH)
- 200 ml tejszín
- 150 g natúr joghurt (6 g CH)
- 200 ml víz
- 40 g xilit (20 g CH)
- 1 citrom lereszelt héja
- fahéj
A szamócát jó alaposan megmossuk és felkockázzuk. Hozzáadjuk a joghurtot, a tejszínt, a cukrot, a citromhéjat és a fahéjat, és egy botmixerrel jól összeturmixoljuk, majd a vízzel egy kicsit felhígítjuk.
Pár órára hûtõbe tesszük, és fogyaszthatjuk is.
Pár órára hûtõbe tesszük, és fogyaszthatjuk is.