Tejszínes hagymakrémleves
sponsored links
Ahhoz képest, hogy a hagymaleves korábban a konyhám egyik réme volt, szepy hagymalevese óta már stabil szereplõ a repertoárban. Tejszínes krémlevesként nemrég készítettem elõször, de még sokszor fogok, mivel ez kivételesen a lányoknak is bejön. :)
A megtisztított hagymát felaprítom, vaj és olaj keverékén megpárolom. Hozzáadok fél fej aprított fokhagymát is, összeforgatom és úgy 1-2 perc elteltével kevés liszttel megszórom. Felöntöm, beleteszem néhány ágacska kakukkfû leveleit és alaposan kiforralom. Ezután - a tûzrõl lehúzva - botmixerrel pépesítem, majd belekeverem a tejszínt és a tûzre visszatéve forrásig melegítem. Sóval és fûszerecettel igazítom az ízét.
Lepénykenyérrel vagy fûszeres krutonnal kínálom.
Hozzávalók: 4 fej vöröshagyma, 1 evõkanál vaj, 1-2 evõkanál olaj, fél fej fokhagyma, 2 evõkanál liszt*, 1-1,5 l ...
Lepénykenyérrel vagy fûszeres krutonnal kínálom.
Hozzávalók: 4 fej vöröshagyma, 1 evõkanál vaj, 1-2 evõkanál olaj, fél fej fokhagyma, 2 evõkanál liszt*, 1-1,5 l ...