Tejszínes gombás - lazacleves
sponsored links
Hozzávalók:
20 deka lazac kockára vágva
50 dkg sampion gomba szeletekre vágva
1 nagyobb vöröshagyma kockára vágva
0,2 deci tejszín
2 evõkanál citromlé
2 evk. olívaola
1 csokor petrezselyemzöld finomra vágva
1 evk. szárított kapor
1 db tojássárgája
Elkészítése :
A hagymákat kevés olíva olajon megfuttatom, majd hozzá rakom a gombát és együtt 10 percig pirítom
Hozzá rakom a lazacot és azonnal felöntöm annyi vízzel hogy leves sûrûséget kapjak.
Felforralom, hozzáöntöm a tejszínt, borsozom sózom és 1-2 percig fõzöm.
Leveszem a tûzrõl és és belekeverem a citromlevet, kis adagokba hogy ne kapja össze és hozzákeverem a tojássárgáját, kaprot és a petrezselymet.
Pirítós falatkákkal tálalom
Jó étvágyat !