Tejszínes gombás csirekeszárnyak
sponsored links
Egyszerû menü, egyszerû elkészítés, egyszerû ebéd, de mégis isteni finom.
Csirke húslevest fõztem Ella intelligens kuktában. A szárnyakat is beletettem a hús és a zöldségek tetejére, s a kuktát mindössze 4 perc fõzésre állítottam be azért, hogy a sütni kívánt szárnyak nehogy szétessenek. Lejárt a 4 perc és még kb 5 perc múlva tudtam levenni a kukta tetejét. Pontosan csak annyira puhultak meg, amennyire szerettem volna.
Amíg a szárnyak fõttek, és pihentek, addig elkészítettem a kétféle köretet. Saját részemre gluténmentes (LIDL-ben vásárolt) tökéletes és nagyon finom orsótészta, férjem részére, pedig az igazi hagyományos nokedli, merthogy Õ nem diétázik. (irigylem is egy kicsit érte) ???????
S amíg a tészták fõttek, addig egy serpenyõben 1 evõkanál kacsazsíron 2 nagy evõkanál (még õsszel üvegbe rakott, sózott, aprított) vöröshagymát összepirítottam egészen világosra. Ezután beletettem egy mokkáskanál piros fûszerpaprikát, és fél deci vizet. Elkevertem és 1 percig összeforraltam, s hozzáöntöttem a gombát. Fedõ alatt 15 perc párolás.
S hogy a szaft is gluténmentes legyen, a legvégén 1 teáskanál étkezési keményítõt, csipet borsot és egy kevés csillipaprika pelyhet. kikevertem 1,5 dl tejszínnel, s ráöntöttem a gombára.
Az enyhén átfõtt csirkeszárnyakat 2x2 perc turbó fokozaton a Klarstein VitAir Heißluftfritteuse V2 rot-schwarz átpirítottam.
Összeforrt és tálalásra készen állt a finom ebéd.
Gluténmentes orszótésztával
igazi házi nokedlivel
pirul a gomba
tejszinnel behabarva
tálalva: Gluténmentes orszótésztával
tálalva: igazi házi nokedlivel - igény szerint - kevés gombával.