Tejszínes gombamártás
sponsored links
Önálló gombaételként, és más ételek ízvilágának gazdagításával még változatosabbá teszi azokat. A hús mellé adva semlegesíteni képes azok méreganyagait, még a termesztett csiperke gomba is. A gomba erõsíti az immunrendszert, a fehérvértestek számának növelésével, és antibakteriálís hatású. Egyszerûen elkészíthetõ. A hagyományostól eltérõen sokkal gazdagabb a fûszerezése, amelyhez sok, fûszerként használható gyógynövényt ajánlok. Ezek könnyítik a magas fehérjetartalmú gomba emészthetõségét, és a frissesség ízével teszik még teljesebbé ezt az ételt. A tejszín pedig az egészet egy kicsit letompítva teszi bársonyossá a mártást.
Hozzávalók 2 adaghoz
200g csiperke gomba, vagy erdei gomba
2 evõkanál vaj vagy ghí
1 közepes hagyma
1 nagy csokor petrezselyemzöldje ...