Tejszínes gombamártás

2013-03-08

sponsored links

gombamártáskis

Önálló gombaételként, és más ételek ízvilágának gazdagításával még változatosabbá teszi azokat. A hús mellé adva semlegesíteni képes azok méreganyagait, még a termesztett csiperke gomba is.  A gomba erõsíti az immunrendszert, a fehérvértestek számának növelésével, és antibakteriálís hatású. Egyszerûen elkészíthetõ. A hagyományostól eltérõen sokkal gazdagabb  a fûszerezése, amelyhez sok, fûszerként használható  gyógynövényt ajánlok. Ezek könnyítik a magas fehérjetartalmú gomba emészthetõségét, és a frissesség ízével teszik még teljesebbé ezt az ételt. A tejszín pedig az egészet egy kicsit letompítva teszi bársonyossá a mártást.

Hozzávalók 2 adaghoz

200g csiperke gomba, vagy erdei gomba

2 evõkanál vaj vagy ghí

1 közepes hagyma

1 nagy csokor petrezselyemzöldje ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2013/03/08/tejs...

sponsored links

Keres?s