Tejszínes gombakrémleves
sponsored links
Már többször említettem, hogy a gomba nem a kedvencem. De a kor elõrehaladtával néha megeszem. Most sikerült fél kilót beszerezni akciósan. Ennyi azért sok lenne a gombás-sonkás spagettihez, ezért úgy gondoltam, hogy a többit lefagyasztom. De mit ad Isten? Szakácskönyvet lapozgatva megkívántam a gombakrémlevest. Gondoltam, akkor egy kis részébõl kipróbálom, hogy milyen a gomba levesnek.
Elkészítése
A felaprózott hagymát, fokhagymát és a vékonyan felszeletelt, elõzõleg megtisztított gombát margarinon megdinszteljük. Majd felöntjük vízzel. Ha kezd forrni, ízesítjük sóval, delikáttal és felaprózott petrezselyemzölddel. Az egészet puhára fõzzük. Botmixerrel pürésítjük. Végül kevés tejszínnel összeforraljuk.
Tálaláskor nyersen is tehetünk bele petrezselyemzöldet.
Hozzávalók (2 fõre):
10-12 dkg csiperkegomba
1 kis darab vöröshagyma ...