Tejszínes garnélás szalagtészta / spagetti
sponsored links
Nagyon szeretem az olasz tésztákat. Nyitott szemmel járunk itthon is kaphatóak a nagyobb áruházakban. Nekem szerencsém van mert van egy Olaszországi forrásom ahonnan betudom szerezni. Így nagyon sok fajtát kitudtam már próbálni. A tésztáknál nagyon fontos a fõzési idõ.
Durva sóval ízesített forrásban lévõ vízben fõzzük ki õket,de nem fõzzük szét! - hanem ?al dente?, azaz fogkeményre fõzzük. Ez típustól függõen nagyjából 5-12 perc. Ezután leszûrjük de nem öblítjük le se hideg se meleg vízzel csak úgy hagyjuk,majd az elkészített szósszal összekeverjük. 5-8 percig kevergetjük amíg a tészta minden oldala fel nem veszi a szószt,majd csak ezután tálaljuk.
Olaszok csak annyi tésztát készítenek el ,amit azonnal el is fogyasztanak. Õk esküsznek arra hogy a tészta csak frissen jó. Próbáljátok ki!
Hozzávalók 6 személyre:
25 dkg olasz tagliolini ? vékony szalagtészta
( helyettesíthetõ : nagyon vékony spagetti tésztával)
1 evõkanál nagy szemû só ( tészta vízéhez adjuk)
2 db kicsi cukkini
1 kisebb vöröshagyma
10 dkg zöldborsó
10 dkg bébi sárgarépa
335 ml fõzõtejszín vagy kókusztej
4 evõkanál olívaolaj
ízlés szerint : só, bors
Továbbá: 2 evõkanál puha vaj és 25 dkg gyorsfagyasztott, fokhagymás- fûszeres konyhakész óriás garnélafarok. ( Én mindig az Aldiban vásárolom)
Elkészítése:
A tésztát durva sós forró vízben fõzzük puhára,majd szûrjük le.
Tegyük félre.
A zöldborsót és a bébirépát fõzzük puhára sós vízben,majd szûrjük le
Hevítsük fel az olajat egy paella nagyobb szelet sütõ serpenyõben.
Adjuk hozzá a finomra összevágott hagymát.
A cukkinit szeleteljük fel és pirítsuk meg mindkét oldalát az olajban.
Adjuk hozzá a megfõzött borsót és répát,majd 1-2 percig pirítsuk össze a cukkinivel.
Öntsük hozzá a tejszínt és forraljuk össze.
Adjuk hozzá a kifõzött tésztát és keverjük össze,majd vegyük le a tûzrõl.
Egy másik serpenyõben olvasszuk fel a vajat és 2-3 perc alatt süssük készre a garnélák mind két oldalát
Végül tálaljuk a kész tésztát a garnélarákokkal.
Fontos!
Mindig csak annyi garnélát süssünk ki amit el is fogyasztunk azonnal,és soha ne keverjük össze a kész tejszínes tésztával!
Durva sóval ízesített forrásban lévõ vízben fõzzük ki õket,de nem fõzzük szét! - hanem ?al dente?, azaz fogkeményre fõzzük. Ez típustól függõen nagyjából 5-12 perc. Ezután leszûrjük de nem öblítjük le se hideg se meleg vízzel csak úgy hagyjuk,majd az elkészített szósszal összekeverjük. 5-8 percig kevergetjük amíg a tészta minden oldala fel nem veszi a szószt,majd csak ezután tálaljuk.
Olaszok csak annyi tésztát készítenek el ,amit azonnal el is fogyasztanak. Õk esküsznek arra hogy a tészta csak frissen jó. Próbáljátok ki!
Hozzávalók 6 személyre:
25 dkg olasz tagliolini ? vékony szalagtészta
( helyettesíthetõ : nagyon vékony spagetti tésztával)
1 evõkanál nagy szemû só ( tészta vízéhez adjuk)
2 db kicsi cukkini
1 kisebb vöröshagyma
10 dkg zöldborsó
10 dkg bébi sárgarépa
335 ml fõzõtejszín vagy kókusztej
4 evõkanál olívaolaj
ízlés szerint : só, bors
Továbbá: 2 evõkanál puha vaj és 25 dkg gyorsfagyasztott, fokhagymás- fûszeres konyhakész óriás garnélafarok. ( Én mindig az Aldiban vásárolom)
Elkészítése:
A tésztát durva sós forró vízben fõzzük puhára,majd szûrjük le.
Tegyük félre.
A zöldborsót és a bébirépát fõzzük puhára sós vízben,majd szûrjük le
Hevítsük fel az olajat egy paella nagyobb szelet sütõ serpenyõben.
Adjuk hozzá a finomra összevágott hagymát.
A cukkinit szeleteljük fel és pirítsuk meg mindkét oldalát az olajban.
Adjuk hozzá a megfõzött borsót és répát,majd 1-2 percig pirítsuk össze a cukkinivel.
Öntsük hozzá a tejszínt és forraljuk össze.
Adjuk hozzá a kifõzött tésztát és keverjük össze,majd vegyük le a tûzrõl.
Egy másik serpenyõben olvasszuk fel a vajat és 2-3 perc alatt süssük készre a garnélák mind két oldalát
Végül tálaljuk a kész tésztát a garnélarákokkal.
Fontos!
Mindig csak annyi garnélát süssünk ki amit el is fogyasztunk azonnal,és soha ne keverjük össze a kész tejszínes tésztával!