Tejszínes-epres desszert
sponsored links
Az eperszezon közepén járunk, így épp idõszerû ez a bejegyzésem. Igaz, hogy ezt a desszertet néhány héttel ezelõtt készítettem, amikor még nem lehetett magyar epret kapni a piacon. Most viszont már van, nagyon finom, édes, kisebb és nagyobb is, lehet válogatni. Én is kihasználom a lehetõséget, amíg lehet epret venni, néhányszor még biztosan megcsinálom ezt az édességet, hiszen annyira egyszerû és finom.
Hozzávalók:
- 40 dkg eper
- 1 csomag pudingpor (epres vagy vaníliás)
- 4 dl tej
- 3 evõkanál cukor
- 2 dl habtejszín
- néhány szem babapiskóta
Az epret kicsumáztam, megmostam és három részre osztottam. Néhány szemet díszítésnek tettem félre, a maradékot elfeleztem. Az egyik felét pürésítettem, a másikat pedig aprítógéppel kicsi darabokra vágtam.
A pudingport csomómentesre kevertem a tejben és a cukrot hozzáadva sûrûre fõztem. Még melegen robotgép segítségével hozzádolgoztam az eperpürét. Félretettem hûlni.
Amíg hûlt, a habtejszínt keményre felvertem. Ezt azután a hideg epres pudingba kevertem.
Poharakba töltöttem a tejszínes krémbõl egy keveset. Erre lerétegeztem néhány darab babapiskótát, majd a felaprított eperbõl is egy kicsit. Újabb krémréteg következett, majd babapiskóta, eper és így tovább... A tetejét eperrel díszítettem.
Hûtõbe tettem, hogy megdermedjen, de nem volt türelmünk kivárni, hamarosan elfogyasztottuk :) Még a babapiskótának sem volt ideje megpuhulni benne.
Várom a málnaszezont is, hiszen azzal is finom lehet. Sõt, akár vegyesen felhasználva ezeket a gyümölcsöket. Esetleg csokidarabkákkal feltuningolva... Hmm. Beindult a fantáziám. :)
Hozzávalók:
- 40 dkg eper
- 1 csomag pudingpor (epres vagy vaníliás)
- 4 dl tej
- 3 evõkanál cukor
- 2 dl habtejszín
- néhány szem babapiskóta
Az epret kicsumáztam, megmostam és három részre osztottam. Néhány szemet díszítésnek tettem félre, a maradékot elfeleztem. Az egyik felét pürésítettem, a másikat pedig aprítógéppel kicsi darabokra vágtam.
A pudingport csomómentesre kevertem a tejben és a cukrot hozzáadva sûrûre fõztem. Még melegen robotgép segítségével hozzádolgoztam az eperpürét. Félretettem hûlni.
Amíg hûlt, a habtejszínt keményre felvertem. Ezt azután a hideg epres pudingba kevertem.
Poharakba töltöttem a tejszínes krémbõl egy keveset. Erre lerétegeztem néhány darab babapiskótát, majd a felaprított eperbõl is egy kicsit. Újabb krémréteg következett, majd babapiskóta, eper és így tovább... A tetejét eperrel díszítettem.
Hûtõbe tettem, hogy megdermedjen, de nem volt türelmünk kivárni, hamarosan elfogyasztottuk :) Még a babapiskótának sem volt ideje megpuhulni benne.
Várom a málnaszezont is, hiszen azzal is finom lehet. Sõt, akár vegyesen felhasználva ezeket a gyümölcsöket. Esetleg csokidarabkákkal feltuningolva... Hmm. Beindult a fantáziám. :)