Tejszínes dara, marinált gyümölccsel VKF 42.
sponsored links
Sajnos a gépem még mindig rossz, de nem szerettem volna lemaradni a VKF-rõl így felkerekedtünk és átmentünk egy rokonhoz gépezni :) Emiatt egy kicsit meg is vagyok zavarodva, de nem panaszkodom, mert bár nagyon egyszerû, de isteni kis desszertet készítettem. Az eredeti recept baracklikõrben marinált barackkal készült, de mivel én nem iszom alkoholt, maradt a sima gyümölcs és barack helyett eper. De aki szeretné, egy kis likõrben meg lehet áztatni az epret is. 3-4 pohár
95 g búzadara ? 3 csomag vaníliás cukor ? 3+1 kanál cukor ? ? l tej és egy kicsi ? 1 kanál margarin ? 2 dl habtejszín ? 1 habfixáló ? fél kiló eper
Készítsünk egy tejbegrízt (tej, cukrok, búzadara), amibe a vége fele belekeverünk egy kanál a margarint. Ha a fél liter tej nem lenne elég, még tehetünk hozzá egy keveset, hogy ne legyen beton keménységû. Kihûtjük, de kevergessük, hogy ne álljon össze, ne keményedjen meg. Ha kihûl, leírás szerint felverjük a tejszínt a habfixálóval és még egy kanál cukorral. A robotgéppel a grízt is fellazítjuk, hogy minél habosabb legyen, majd egy nagyobb kanállal óvatosan a tejszín ?-ét beleforgatjuk. Az epret megmossuk és 4-6 részt vágjuk. A poharunkban ízlés szerint rétegezzük a tejszínes darát és a gyümölcsöt. Legalább 1 órát hagyjuk pihenni a hûtõben. Tálaláskor a maradék tejszínnel díszítsük.
95 g búzadara ? 3 csomag vaníliás cukor ? 3+1 kanál cukor ? ? l tej és egy kicsi ? 1 kanál margarin ? 2 dl habtejszín ? 1 habfixáló ? fél kiló eper
Készítsünk egy tejbegrízt (tej, cukrok, búzadara), amibe a vége fele belekeverünk egy kanál a margarint. Ha a fél liter tej nem lenne elég, még tehetünk hozzá egy keveset, hogy ne legyen beton keménységû. Kihûtjük, de kevergessük, hogy ne álljon össze, ne keményedjen meg. Ha kihûl, leírás szerint felverjük a tejszínt a habfixálóval és még egy kanál cukorral. A robotgéppel a grízt is fellazítjuk, hogy minél habosabb legyen, majd egy nagyobb kanállal óvatosan a tejszín ?-ét beleforgatjuk. Az epret megmossuk és 4-6 részt vágjuk. A poharunkban ízlés szerint rétegezzük a tejszínes darát és a gyümölcsöt. Legalább 1 órát hagyjuk pihenni a hûtõben. Tálaláskor a maradék tejszínnel díszítsük.