Tejszínes cukkinifõzelék szalámival, bruschettával
sponsored links
Tejszínes cukkinifõzelék szalámival, bruschettával
Könnyû, egyszerû tavaszi fõzelék.
Hozzávalók:
- 1 db cukkini
- 1 db vöröshagyma
- 1 szál újhagyma
- 1 db krumpli
- 1 tk olívaolaj
- 1 dl tejszín
- só
- õrölt fekete bors
- 2 dl víz
- 1 db szárnyas leveskocka
- 4 szelet szalámi
- õröl csípõs pirospaprika
- 2 szelet rozskenyér
- 2 gerezd fokhagyma
- extraszûz olívaolaj
Elkészítés:
A hagymákat, a cukkinit és a megpucolt krumplit darabolom.
Egy lábasban kevés olajon a szalámikat egy kicsit megpirítom, félreteszem. Majd a hagymákat megdinsztelem ezen a zsiradékon. Hozzáadom a cukkinit. Továbbdinsztelem.
Majd beleteszem a krumplit, ráöntöm a vizet, fûszerezem sóval, borssal, belemorzsolom a leveskockát.
Amikor megfõtt a cukkini és a krumpli, adok hozzá tejszínt, botmixerrel pürésítem.
Tálalok. A tálba merek a fõzelékbõl, a közepére teszek 2 db szalámit, csorgatok rá olívaolajat, szórok rá pirospaprikát. Melléteszem a fokhagymás, olívaolajos bruschettát.