Tejszínes cukkinifõzelék szalámival, bruschettával

2017-06-03

sponsored links

Tejszínes cukkinifõzelék szalámival, bruschettával


Könnyû, egyszerû tavaszi fõzelék.

Hozzávalók:

  • 1 db cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1 db krumpli
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 dl tejszín
  • õrölt fekete bors
  • 2 dl víz
  • 1 db szárnyas leveskocka
  • 4 szelet szalámi 
  • õröl csípõs pirospaprika
  • 2 szelet rozskenyér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • extraszûz olívaolaj

Elkészítés:

A hagymákat, a cukkinit és a megpucolt krumplit darabolom.

Egy lábasban kevés olajon a szalámikat egy kicsit megpirítom, félreteszem. Majd a hagymákat megdinsztelem ezen a zsiradékon.  Hozzáadom a cukkinit. Továbbdinsztelem.

Majd beleteszem a krumplit, ráöntöm a vizet, fûszerezem sóval, borssal, belemorzsolom a leveskockát.

Amikor megfõtt a cukkini és a krumpli, adok hozzá tejszínt, botmixerrel pürésítem.

Tálalok. A tálba merek a fõzelékbõl, a közepére teszek 2 db szalámit, csorgatok rá olívaolajat, szórok rá pirospaprikát. Melléteszem a fokhagymás, olívaolajos bruschettát.







Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/06/tejs...

sponsored links

Keres?s