Tejszínes cukkinifõzelék fokhagymás, olívaolajos bruschettával és tükörtojással
sponsored links
Tejszínes cukkinifõzelék fokhagymás, olívaolajos bruschettával és tükörtojással
A cukkinit nem lehet megunni.
Hozzávalók:
- 1 db cukkini
- 1 db vöröshagyma
- 1 szál újhagyma
- 1 db krumpli
- 1 tk olívaolaj
- 1 dl tejszín
- só
- õrölt fekete bors
- 2 dl víz
- 1 db szárnyas leveskocka
- õröl csípõs pirospaprika
- 2 szelet rozskenyér
- 2 gerezd fokhagyma
- extraszûz olívaolaj
- Salatöl: Rapsöl u. Kürbisöl (Repce- és tökmagolaj)
- 2 db tojás
- 2 db chili
Elkészítés:
A hagymákat, a cukkinit és a megpucolt krumplit darabolom.
Egy lábasban kevés olajon a hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a cukkinit is.
Kis idõ elteltével beleteszem a krumplit, ráöntöm a vizet, fûszerezem sóval, borssal, belemorzsolom a leveskockát.
Amikor megfõtt a cukkini és a krumpli, adok hozzá tejszínt, botmixerrel pürésítem.
Közben megpirítottam a kenyeret, bekentem fokhagymával, kockára vágtam. Megsütöttem a tükörtojást.
Tálalok. A tálba merek a fõzelékbõl, középre helyezem a tükörtojást, rá egy chilit, körberakom a kenyérkockákkal, csorgatok rá olívaolajat, szórok rá pirospaprikát. A fõzelékre locsolok salátaolajat.