Tejszínes cukkinifõzelék fokhagymás, olívaolajos bruschettával és tükörtojással

2017-06-06

sponsored links

Tejszínes cukkinifõzelék fokhagymás, olívaolajos bruschettával és tükörtojással


A cukkinit nem lehet megunni.

Hozzávalók:

  • 1 db cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1 db krumpli
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 dl tejszín
  • õrölt fekete bors
  • 2 dl víz
  • 1 db szárnyas leveskocka
  • õröl csípõs pirospaprika
  • 2 szelet rozskenyér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • extraszûz olívaolaj
  • Salatöl: Rapsöl u. Kürbisöl (Repce- és tökmagolaj)
  • 2 db tojás
  • 2 db chili

Elkészítés:

A hagymákat, a cukkinit és a megpucolt krumplit darabolom.

Egy lábasban kevés olajon a hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a cukkinit is.

Kis idõ elteltével beleteszem a krumplit, ráöntöm a vizet, fûszerezem sóval, borssal, belemorzsolom a leveskockát.

Amikor megfõtt a cukkini és a krumpli, adok hozzá tejszínt, botmixerrel pürésítem.

Közben  megpirítottam a kenyeret, bekentem fokhagymával, kockára vágtam. Megsütöttem a tükörtojást.

Tálalok. A tálba merek a fõzelékbõl, középre helyezem a tükörtojást, rá egy chilit, körberakom a kenyérkockákkal, csorgatok rá olívaolajat, szórok rá pirospaprikát. A fõzelékre locsolok salátaolajat.






Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/06/tejs...

sponsored links

Keres?s