Tejszínes csirke
sponsored links
És végre eljött a nap, a Tejszínes csirke napja, amire már legalább két hete készültem :). A Stahl Juditnál látott eredetileg francia recept alapján készített csirkéé, de ezen is változtattam egy kicsit. Volt olyan alapanyag, amit helyettesítettem (füstölt szalonna helyett bacont használtam), volt olyan, amit kihagytam (brandy), és mert nagyon utálok mosogatni, nem sütõben fejeztem be a sütést, hanem ugyanabban a Spider Pan serpenyõben, amiben az elõsütést is végeztem (a múltkor is isteni csirkét tudtam sütni benne)
Hozzávalók: 8 db csirke felsõ comb (kicsontozva), 5 dkg vaj, 5 dkg bacon, 16-18 levélke friss rozmaring, 2,5 dl fõzõ tejszín, só, bors ízlés szerint, 2 fej fokhagyma, pici víz
Elõször a csirke felsõ combokat megtisztítottam, megmostam és kivettem belõlük a csontokat (amit bezacskózva mélyhûtõbe raktam, egy csirkelevest tudok vele "erõsíteni"). Aztán a kertbõl elõkotortam a hó alól a rozmaringot, és szedtem néhány kisebb ágacskát. A megmosott rozmaringleveleket felapróztam, és elkevertem a tejszínben. Megtisztítottam 3 fej fokhagymát - ennyi kellett ugyanis ahhoz, hogy kb. 2 fejnyi egészséges fokhagymagerezdet ki tudjak szedni belõle, pedig ez ...