Tejszínes, chilis, medvehagymás hagymaleves
sponsored links
Tejszínes, chilis, medvehagymás hagymaleves
És megint medvehagyma!Hozzávalók :
- 1/2 csokor medvehagyma
- 1/2 póréhagyma zöldjével
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 csokor petrezselyem
- 3 db chili paprika
- 2 db tyúkhúsleves kocka
- só
- õrölt fekete bors
- kakukkfû
- vaj
- olívaolaj
- 1 dl fõzõ tejszín
- 1 l víz
A póréhagymát, újhagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a medvehagymát, a petrezselymet nagyobb darabokra vágom.
Egy fazékban olajon és vajon megdinsztelem a póréhagymát és az újhagymát, felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, fûszerezem, belevágom a chilit.
Kis idõ után hozzáadom a medvehagymát és az újhagyma zöldjét. Felrottyantom és tálalok
Merek a levesbõl a tányérba, vágok rá chilit, teszek rá petrezselyemlevelet és medvehagymát.