Tejszínes chilis, currys csirkemellcsíkok kurkumás, petrezselymes zöldborsós rizzsel
sponsored links
Tejszínes chilis, currys csirkemellcsíkok
kurkumás, petrezselymes zöldborsós rizzsel
Indiában az étlapon külön vannak feltüntetve a currys ételek. Volt alkalmam több alkalommal is indiai fogadásokon résztvenni. Svédasztalos rendszerben kinálták a finomabbnál-finomabb étkeket. A curry ott is külön asztalon volt, no és persze a vegetáriánus ételek sokasága.Hozzávalók:
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágom, sózom, borsozom, locsolok rá olívaolajat, s szórok rá bõven curryt. A rizst beáztatom, sózom.
Másnap a rizshez hozzáadom a borsó, felteszem fõni, a hagymákat aprítom, egy serpenyõben olívaolajon üvegesre párolom, ráteszem a csirkemellcsíkokat, fehéredésig pirítom.
Közben aprítom a gombát, s a chilit, a serpenyõbe rakom. 5 perc után ráöntöm a tejszínt, fûszerezem, fedõ alatt párolom.
Aprítom a petrezselymet, a megfõtt rizshez, borsóhoz adom, szórok rá kurkumát, összekeverem.
Egy tányérra két kupacot formázok Mellészedem a csirkemellet, locsolok rá szaftot, a rizst díszítem csilivel és paradicsomszeletekkel.