Tejszínes ananászfagyi

2014-06-28

sponsored links

 

Hozzávalók:
  • 700 g ananász (megtisztítva)
  • 200 ml habtejszín
  • méz/porcukor
Elkészítés:
  1. Az ananászt megtisztítjuk, feldaraboljuk és kb 100 g-ot (vagy kevesebbet) félreteszünk belõle, a többit összeturmixoljuk.
  2. A tejszínhabot (melyet jól behûtöttünk) felverjük kemény habbá. Hozzáadjuk a pépesített ananászt és ízlés szerint porcukrot/mézet.
  3. Végül a félretett ananászt pici darabokra vágjuk és ezeket is belekeverjük a fagyi masszába. Ezután formákba kanalazzuk és lefagyasszuk.



Megjegyzések, tapasztalatok:
- Használat elõtt a tejszínhabot mindenképpen hûtsük be, mivel így sokkal könnyebb habot verni belõle.
- Ebbõl a mennyiségbõl nekem 3 szett fagyiforma telt meg (18 db).
- A 700 g ananász 2 db picurka ananászból lett.


Folytats a blogon ... kingakonyha.blogspot.com/2014/06/tejs...

sponsored links

Keres?s