Tejszínes ananászfagyi
sponsored links
Hozzávalók:
- 700 g ananász (megtisztítva)
- 200 ml habtejszín
- méz/porcukor
- Az ananászt megtisztítjuk, feldaraboljuk és kb 100 g-ot (vagy kevesebbet) félreteszünk belõle, a többit összeturmixoljuk.
- A tejszínhabot (melyet jól behûtöttünk) felverjük kemény habbá. Hozzáadjuk a pépesített ananászt és ízlés szerint porcukrot/mézet.
- Végül a félretett ananászt pici darabokra vágjuk és ezeket is belekeverjük a fagyi masszába. Ezután formákba kanalazzuk és lefagyasszuk.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Használat elõtt a tejszínhabot mindenképpen hûtsük be, mivel így sokkal könnyebb habot verni belõle.
- Ebbõl a mennyiségbõl nekem 3 szett fagyiforma telt meg (18 db).
- A 700 g ananász 2 db picurka ananászból lett.
- A 700 g ananász 2 db picurka ananászból lett.