Tejszín helyett mascarpone
sponsored links
Mindig vannak újabb kedvenceim a konyhában. És mindig teszek számomra meglepõ felfedezéseket. Az egyik ilyen az olasz konyhához kötõdik. Szeretem a tésztaételeket, de sem én, sem Uramparancoslóm nem azok az igazi olasz tészta típusok vagyunk, tudniillik hogy sok tészta, kevés feltét, elég akár egy fokhagymás olaj és némi parmezán vagy hasonlók. Uramparancsolóm is mindig azt mondja, hogy persze, jó, ha tésztát készítek, csak kevés tésztával és sok feltéttel. :)
Amikor a legelsõ nyaralásunkon pár napot az olasz tengerparton töltöttünk, emlékszem, hogy egyik este gnocchit rendeltem. Na nem olyan nálunk megszokott módon hozták, épp hogy valami leheletnyi szósszal, de az valami olyan mennyei volt, hogy egybõl elakadt a szavam. Akkoriban még nem fõztem ennyit, mint mostanság, még nagy õrületben dolgoztam látástól vakulásig, nem volt idõm recepteket olvasgatni stb. Szóval, egyszerûen ötletem sem volt, hogy milyen öntet lehetett, mert a tejszíntõl sokkal lágyabb és krémesebb volt és hasonlót még nem ettem korábban.
Aztán egyszer, úgy másfél éve, valamelyik este épp valami rohanós vacsorát akartam készíteni pár hozzávalóból, és az egyik vega szakáskönyvemben kis pár soros receptre bukkantam. Mikor elkészítettem, jöttem rá, miben volt más az az öntet: nem tejszínnel, hanem mascarponéval készült, csak én addig max tiramisuban ettem. :)
Azóta sokféleképpen kombináltam már a tésztás és a mascarponét, a kedvencem amúgy ez a gombás, illetve a paradicsomos-mascarponét-kukoricás ízvilág, hasonló egy korábbi recepthez. :)
Gombás-mascarponés tészta
- 25 dkg mascarpone
- 50 dkg csiperke gomba ...