TEJSZÍNES TÚRÓTORTA MASCARPONÉVAL
sponsored links
Egy klasszikusnak mondható túrótorta... Vettem a piacon friss házi túrót, hátha jobb lesz, mint a bolti... Hát persze hogy jobb lett. Össze sem lehet hasonlítani a nagyüzemi túróval. Megjegyzem nem volt eddig semmi gondom soha a boltival, de tényleg van egy kis különbség a kettõ között. Szeretem ezt a tortát, mert nem nagy kaland elkészíteni és hamar meg is van. Míg kisül a piskóta, addig a krémet ki is tudjuk keverni. Már csak a piskótát kell kihûteni és már tölthetõ is a krémmel. Az én párom egyedül ezt a tortát eszi meg, ebbõl is kért máris két szelettel, amikor elkészült...
Hozzávalók a piskótához: 3 tojás, 5 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítõ, 3 kanál víz, 1/2 csomag sütõpor, 1 csipet só, 10 dkg cukor.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá felverjük, a sárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral. Ez után hozzáadjuk a vizet. A lisztet összekeverjük a keményítõvel és a sütõporral, majd a tojásos krémhez keverjük. A végén lazán beleforgatjuk a tojáshabot is a masszába. A piskóta masszát egy sütõpapírral bélelt, 24 cm-es ...