Tejsz?nes pal?cleves gazdagon

2023-11-04

sponsored links

M?g sohasem k?sz?tettem kor?bban ilyen levest, ez?rt Anyuk?m seg?ts?g?t k?rtem. Az ? ?tmutat?sa alapj?n f?ztem meg ?letem els? pal?c leves?t. Igaz?n j?l siker?lt, a csal?d is sz?vesen kanalazgatta. Egy biztos, hogy ez a tartalmas leves m?skor is asztalra ker?l majd.
A recept megjelent a Kif?zt?k oldalon is. 
A felhaszn?lt gomb?t a Chef Gomba biztos?totta.
Hozz?val?k 4 szem?lyre
*40 dkg sert?scomb
*1 nagy v?r?shagyma
*2 k?zepes s?rgar?pa
*1 petrezselyem
*1 kis darab karal?b?
*4 k?zepes krumpli
*15 dkg z?ldbab (lehet fagyasztott is)
*3-4 ek olaj
*1 kk s?
*1 nagy csipet ?r?lt bors
*1 tk h?zi ?tel?zes?t?
*1 csapott kk f?szerpaprika
*2 dl s?r? tejsz?n
*2 csapott ek teljes ki?rl?s? t?nk?lyb?zaliszt
 
A hagym?t kisebb, a h?st nagyobb kock?ra v?gjuk. A felforr?s?tott olajon megfonnyasztjuk a hagym?t, majd feh?red?sig pir?tjuk rajta a h?st. Megsz?rjuk a pirospaprik?val, majd legal?bb h?romszoros mennyis?g? v?zzel felengedj?k. Lefedve a h?s puhul?s?ig f?zz?k. K?zben ?zes?tj?k a f?szerekkel. Hozz?adjuk a felkarik?zott s?rgar?p?t, petrezselymet ?s a felkock?zott karal?b?t. Majd a kisebb darabokra v?gott z?ldbabot, a kock?ra v?gott krumplit ?s a v?ge el?tt 10 perccel a felszeletelt gomb?t. A lisztet csom?mentesre keverj?k a tejsz?nnel, majd h?kiegyenl?t?ssel bes?r?tj?k a levest vele. Forralunk rajta egyet ?s azonnal k?n?ljuk.
 
 

Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2023/11/tejsz...

sponsored links

Keres?s