Tejsz?nes fokhagym?s varg?nya - Hribi cu sm?nt?n? ?i usturoi
sponsored links
Hozz?val?k: 50 dkg megtiszt?tott varg?nya, 1 nagyobb
hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 2,5 dl tejsz?n, 1 ev?kan?l tejf?l, 1 dl olaj, 1
ev?kan?l liszt, friss z?ldf?szerek(petrezselyemz?ld, kapor).
Elk?sz?t?se: A varg?ny?t megmossuk, nagyobb kock?kra
v?gjuk ?s lecs?p?gtetj?k. Az apr?ra v?gott hagym?t az olajon ?vegesre
dinsztelj?k, hozz?adjuk az apr?ra v?gott fokhagyma fel?t, majd azonnal
r?tessz?k a gomb?t. S?zzuk, borsozzuk, fed? alatt, t?bbsz?ri kever?ssel puh?ra
p?roljuk. R?sz?rjuk a lisztet, fel?ntj?k a tejsz?nnel, ?sszekavarjuk ?s kis
l?ngon p?r percig m?g f?zz?k. A v?g?n belekavarjuk a tejf?lt, hozz?adjuk a
megmaradt ?s ?tt?rt fokhagym?t ?s megsz?rjuk apr?ra v?gott z?ldf?szerekkel.
Puliszk?val vagy f?tt t?szt?val t?laljuk.
Hribi
cu sm?nt?n? ?i usturoi
Ingrediente: 500 g ciuperci hribi cur??ate, 1 ceap? mai
mare ?i 2-3 c??ei de usturoi, 250 ml sm?nt?n? de g?tit, 1 lingur? sm?nt?n?
fermentat?, 100 ml de ulei, 1 lingur? f?in?, frunze de p?trunjel ?i m?rar.
Prepararea: Ciupercile
se spal?, se taie ?n cuburi mai mari ?i se las? s? se scurg?. Ceapa m?run?it? se
c?le?te ?n ulei p?n? devine sticloas?, se adaug? jum?tate din cantitatea de
usturoi tocat fin, dup? care se pun imediat ?i ciupercile. Se asezoneaz? cu
sare ?i piper, se acoper? ?i se las? s? se ?n?bu?e, amestec?nd din c?nd ?n
c?nd. Se presar? f?ina peste ciuperci, se adaug? sm?nt?na lichid?, se amestec?
?i se fierbe la foc mic c?teva minute. La final se adaug? amestec? sm?nt?na fermentat?, usturoiul r?mas
?i se presar? ierburile tocate m?runt. Se
serve?te cu m?m?lig?.