Tejsokoládés pite
sponsored links
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt
15 dkg vaj
2 evõkanál tejföl
2 tojássárgája
10 dkg cukor
1 csipetnyi só
1 kávéskanál sütõpor
Hozzávalók a krémhez:
3 dl tej
10 dkg tejcsokoládé
15 dkg cukor
2 tojássárgája
1 púpos evõkanál liszt
4 tojásfehérje
Továbbá a sütéshez,egy magas falú piteforma
Elkészítése:
Elsõ lépésben elkészítjük a krémet.
A tejet a csokoládéval együtt felforrósítjuk. A cukrot, a lisztet, és a 2 tojássárgáját összekeverjük.
A masszát a csokis tejhez öntjük, és sûrûre fõzzük.A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A masszát kicsit hûlni hagyjuk, aztán óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
A tésztához a vajat a liszttel elkevert sótõporral összemorzsoljuk.
Hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgáját, a sót, a cukrot, és összegyúrjuk.
Kétfelé osszuk. Az egyik felét piteforma méretéhez kinyújtjuk,majd belesimítjuk.
Az elkészített csokoládékrémet a tésztára halmozzuk,és egyenletesen elkenjük rajta.
Beborítjuk a másik tésztából kinyújtott tésztalappal. Óvatosan eligazítjuk és a piteforma széleihez kissé odanyomkodjuk. A tetejét felvert tojással lekenjük és egy villával több helyen megszurkáljuk.
Elõmelegített sütõben 170-180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk a formában kihûlni,majd szeleteljük fel.
A recept megjelent a 2017. Vasárnapi menü receptújságban is.
A tejcsokoládés pite részt vett a vasárnapi menü nyeremény játékában is amivel egy nokedli szaggatót és egy Gordon Ramsay fõzõiskolája címû könyvet is nyertem.