Tejmentes keksz k?kuszolajjal ?s k?kuszvir?gcukor sziruppal
sponsored links
Bel?l puha, k?v?l ropog?s keksz j? sok f?szerrel. Vaj helyett k?kuszolajjal k?sz?l, ?gy tejmentes. Az eredeti receptben golden szirup szerepel, ennek hi?ny?ban n?lam k?kuszvir?gcukor sziruppal k?sz?lt.
K?kuszvir?gcukor szirup nekem Aldib?l van, de biztos sok helyen kaphat?. Golden szirup sem el?rhetetlen ma m?r, illetve sok recept van a neten, otthon is lehet golden szirupot k?sz?teni.
Hozz?val?k (20-25 darabhoz)
100 g k?kuszolaj
165 g barnacukor
95 g k?kuszvir?gcukor szirup
1 tk. van?lia kivonat
1 nagy toj?s
1 tk. fah?j
1/4 tk. kardamom
1/4 tk. szegf?szeg
egy kev?s szegf?bors ?s csillag?nizs
1 tk. sz?dabikarb?na
300 g liszt ?tszit?lva
+cukor
A foly?kony hozz?val?kat robotg?ppel n?h?ny perc alatt habosra keverem. Hozz?adom a f?szereket, a sz?dabikarb?n?t ?s a lisztet.
30 percre h?t?be teszem. 25-30 grammos goly?kat form?zok, cukorba forgatom. A s?t?t el?meleg?tem 180 fokra. A kekszgoly?kat s?t?pap?rral b?lelt tepsibe teszem. Az el?meleg?tett s?t?ben 13-15 perc alatt megs?t?m. Puha lesz, de ahogy h?l dermed.
Egyik adaghoz v?r?s?fony?t is adtam, ?gyis szuper lett!
Recept innen