Tejmentes citromkrém
sponsored links
Story
Újabb gyorsan valami finomat recept következik, elsõ kísérlet.
Ajánlatos nem laktózmentes tejbõl elkészíteni, és ajánlatos azoknak, akik nem szorulnak laktózmentes diétára, azoknak sima tejbõl elkészíteni, mert a tej, és a citromlé kombinációja okozhat meglepetést..:)
Hozzávalók
6 dl rizstej
3 db citrom
3 ek méz
3 ek étkezési keményítõ
1 tk vaníliás nyírfacukor
A rizstejet felteszem melegedni, közben megpucolom a citromokat, ajánlatos úgy, hogy egy spirálba maradjon, mert akkor sokkal könnyebb kihalászni!
Beleteszem a mézet, és a citromok facsart levét is.
Ha a tej felforrt, egy kicsi vízzel kikeverem a keményítõt. Kihalászom a citromhéjakat, ennyi idõ elég is lesz neki, hogy épp annyi hatását fejtse ki, amennyi nekem kell!
Majd besûrítem a tejet, folyamatos kevergetés mellett vékony sugárba beleöntöm az étkezési keményítõt, és addig kevergetem, míg besûrûsödik. Ne várjunk pudingszerû sûrûséget, mert ez nem puding lesz!
Tetejére, ha már megdermedt, pakolok gyümölcsöket, amilyet találok, jelen esetben ez mangó lett!
Tippek, tanácsok
Ki lehet próbálni naranccsal is, én biztosan ki fogom!
Gyümölcsbõl is sokfélét ki lehet próbálni, véleményem szerint a citrom sok mindennel kompatibilis!
És hogy mivel?
Egy jó ebéd után ez egy habkönnyû desszert, véleményem szerint nem kell mellé semmi, pláne, ha telepakoljuk a tetejét gyümölccsel! :)
Újabb gyorsan valami finomat recept következik, elsõ kísérlet.
Ajánlatos nem laktózmentes tejbõl elkészíteni, és ajánlatos azoknak, akik nem szorulnak laktózmentes diétára, azoknak sima tejbõl elkészíteni, mert a tej, és a citromlé kombinációja okozhat meglepetést..:)
Hozzávalók
6 dl rizstej
3 db citrom
3 ek méz
3 ek étkezési keményítõ
1 tk vaníliás nyírfacukor
A rizstejet felteszem melegedni, közben megpucolom a citromokat, ajánlatos úgy, hogy egy spirálba maradjon, mert akkor sokkal könnyebb kihalászni!
Beleteszem a mézet, és a citromok facsart levét is.
Ha a tej felforrt, egy kicsi vízzel kikeverem a keményítõt. Kihalászom a citromhéjakat, ennyi idõ elég is lesz neki, hogy épp annyi hatását fejtse ki, amennyi nekem kell!
Majd besûrítem a tejet, folyamatos kevergetés mellett vékony sugárba beleöntöm az étkezési keményítõt, és addig kevergetem, míg besûrûsödik. Ne várjunk pudingszerû sûrûséget, mert ez nem puding lesz!
Tetejére, ha már megdermedt, pakolok gyümölcsöket, amilyet találok, jelen esetben ez mangó lett!
Tippek, tanácsok
Ki lehet próbálni naranccsal is, én biztosan ki fogom!
Gyümölcsbõl is sokfélét ki lehet próbálni, véleményem szerint a citrom sok mindennel kompatibilis!
És hogy mivel?
Egy jó ebéd után ez egy habkönnyû desszert, véleményem szerint nem kell mellé semmi, pláne, ha telepakoljuk a tetejét gyümölccsel! :)