Tejmajonéz
sponsored links
Talán nagyot néztek, talán nem is hiszitek. Pedig tényleg majonéz lesz belõle. Na jó, azért egy hangyányival lágyabb, mint az "igazi", de azért megtartja a formáját, az íze szintén semleges, és ugyanúgy felhasználható, mint a tojásos. Kincset érhet ez a "recept" annak, aki idegenkedik a nyers tojástól, a bolti förmedvényeket utálja, de a majonéz ízérõl, állagáról egyáltalán nem szeretne lemondani. Az ötletet INNEN hoztam.
Hozzávalók: 2 dl olaj, 1 dl zsírosabb tej, 1 teáskanál mustár, só, citromlé.
Elkészítése: A hozzávalókat magas falú pohárba tesszük, majd - a tojásos félperces majonézhez hasonlóan - botmixerrel sûrû péppé dolgozzuk. Eleinte ne mozgassuk a botmixert, csak miután ...