Tejkrém pisztáciával, eperrel
sponsored links
Hozzávalók 4-5 személyre:
- 7 dkg rizsliszt
- 1 l Mizo laktózmentes tej (2,8%-os)
- 1 teáskanál rózsavíz
- 5-7 dkg cukor
a tálaláshoz:
- pisztácia
- eper
- A rizslisztet 2-3 dl tejjel, kézi habverõvel elkevertem, a maradék tejet felforraltam.
- Hõkiegyenlítéses módszerrel hozzáadtam a lisztes elegyet, és kis lángon, folyamatosan kevergetve besûrítettem.
- A tûzrõl lehúzva elvegyítettem benne a rózsavizet és a cukrot.
- Tálkákba adagoltam, és miután szoba-hõmérsékletû lett, néhány órára hûtõbe tettem.
- Tálalás elõtt a tetejét durvára vágott pisztáciával és eperdarabokkal díszítettem.
A desszert a Mizo laktózmentes termékeivel készült, háttér a Fotókelléktõl. A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin márciusi számában is.