Tejkaramella

2011-10-17

sponsored links

Gyermekkoromban nem igazán voltam karamell rajongó, az egyetlen kivétel a Krowka nevezetû lengyel tejkaramella volt. Lehet ilyet manapság is kapni, de akkoriban jobb volt... Mostanában azonban nagyon is rá vagyok kattanva a karamellre, hónapok óta csak Snickerst eszem, ha édességre vágyom. Így aztán mikor TücsökBogárnál megláttam a házi tejkaramell gyártás egyszerû változatát, azonnal tudtam, hogy ez kell nekem. A sûrített tejet azonnal beszereztem, de a megvalósítás végül mostanáig váratott magára. És bár eredetileg valami süteményt, édességet, desszertet szerettem volna gyártani belõle, a lányommal végül elnyalogattuk csak így magában...

3 tubus cukrozott sûrített tejet (összesen kb 450-500 g) egy befõttes üvegbe nyomunk (tetejét rátesszük, de nagyon nem kell rácsavarni, mert aztán nehéz lesz levenni) vízzel telt edénybe állítjuk, úgy, hogy a víz a sûrített tej fölé érjen, majd szép lassan, mintha húslevest fõznénk, melegítjük. Én a hõmérséklettel nagyon bátortalan voltam az elején, úgyhogy nem nagyon haladt a dolog, szóval szerintem lehetünk bátrabbak, a víz csak 100 fokos tud lenni... Elvileg kb 3 óra alatt készül el, nekem jóval több idõbe ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/10/17/tejk...

sponsored links

Keres?s