Tejfölös zöldbabfõzelék
sponsored links
Édesapámnak vannak érdekes szokásai. Ilyen például, hogy a borsót imádja nyersen, de fõzelékként már nem bírja elviselni. Ugyanez a helyzet a répával is. Ám a zöldbab mindenféle formában jöhet, legyen az rakottas, leves, valamilyen köret, vagy éppen-mostani alanyunk-fõzelék! Ezúttal fasírtot gyártottunk mellé, de a nagy sikerének köszönhetõen hamarabb elfogyott, minthogy kép készülhetett volna róla?sebaj, lássuk azt a zöldbabfõzeléket!
Hozzávalók:
-1 kg zöldbab
-1 nagy pohár tejföl
-1 nagy fej vöröshagyma
-4 gerezd fokhagyma
-Olaj, liszt (kb. 2 evõkanál) a rántáshoz
-Só, bors, babérlevél, ízlés szerint ecet
A zöldbabot tegyük fel fõni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Ízesítsük sóval, borssal, 1-2 babérlevéllel, esetleg apróra vágott petrezselyemmel. Amikor a bab kezd megpuhulni, akkor készítsünk egy hagymás-fokhagymás zsemleszínû rántást. A rántást keverjük csomómentesre a pohár tejföllel, valamint pár kanál fõzõlével. Aki ?pirosan? szereti ezt a fõzeléket, az tegyen bele fûszerpaprikát. Rántsuk be az ételünket, pár percig rotyogtassuk, ha pedig szükségesnek ítéljük, fûszerezzünk utána. Legvégül pár csepp ecettel tegyük fel az i-re a pontot.
Kínáljuk bármilyen feltéttel, a zöldbabfõzelék mindig ízletes csemege!
Jó étvágyat hozzá!