Tejfölös-tárkonyos zöldeségleves májkrémbõl készült gombócokkal
sponsored links
Hozzávalók 4 adaghoz:
2 kanál olaj
2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér
1 kis darab zellergyökér
1 kis darab karalábé
2 dl tejföl
1 kiskanál ecetben eltett tárkony
1 kiskanál tárkonyecet
1 tojás sárgája
A gombócokhoz:
10 dkg májkrém
1 tojás
1,5 kanál zsemlemorzsa
1 kanál búzadara
bors
zöldpetrezselyem
A zöldségeket apró kockára vágjuk és pár percig dinszteljük az olajban. Felöntjük 1,5 liter vízzel (vagy húslevessel) és 10-15 perc alatt félpuhára fõzzük. Fõzés közben hozzáadjuk a felaprított tárkonyt és a tárkonyecetet is. Sózzuk.
Amíg a zöldségek fõnek elkészítjük a májgombócokat: a májkrémet elkeverjük a tojással, hozzáadjuk a búzadarát és a zsemlemorzsát, megszórjuk vágott petrezselyemzölddel és a borssal, majd félretesszük pihenni.
A májgombóc alapanyagból kiskanálnyi adagokat veszünk ki és vizes kézzel gombócokká sodorjuk, majd amikor a zöldségek félpuhák belefõzzük õket a levesbe. Lefedve, lassú tûzön forralva még 5 percet fõzzük. Végezetül a tojás sárgáját elkeverjük a tejföllel és behabarjuk vele a levest. Elzárjuk a tüzet.
2 kanál olaj
2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér
1 kis darab zellergyökér
1 kis darab karalábé
2 dl tejföl
1 kiskanál ecetben eltett tárkony
1 kiskanál tárkonyecet
1 tojás sárgája
A gombócokhoz:
10 dkg májkrém
1 tojás
1,5 kanál zsemlemorzsa
1 kanál búzadara
bors
zöldpetrezselyem
A zöldségeket apró kockára vágjuk és pár percig dinszteljük az olajban. Felöntjük 1,5 liter vízzel (vagy húslevessel) és 10-15 perc alatt félpuhára fõzzük. Fõzés közben hozzáadjuk a felaprított tárkonyt és a tárkonyecetet is. Sózzuk.
Amíg a zöldségek fõnek elkészítjük a májgombócokat: a májkrémet elkeverjük a tojással, hozzáadjuk a búzadarát és a zsemlemorzsát, megszórjuk vágott petrezselyemzölddel és a borssal, majd félretesszük pihenni.
A májgombóc alapanyagból kiskanálnyi adagokat veszünk ki és vizes kézzel gombócokká sodorjuk, majd amikor a zöldségek félpuhák belefõzzük õket a levesbe. Lefedve, lassú tûzön forralva még 5 percet fõzzük. Végezetül a tojás sárgáját elkeverjük a tejföllel és behabarjuk vele a levest. Elzárjuk a tüzet.