Tejfölös torta málnával
sponsored links
Könnyû kis nyári desszert- egyelõre fagyasztott málnával. Kellemesen savanykás a tejföltõl, az állaga pedig habkönnyû. A tésztába került marcipán ugyanakkor egy kicsit különlegessé teszi. Nagyon hamar elkészül és (majdnem) sütés nélküli. Pont az ilyen desszerteket szeretem.
Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
tészta:
10 dkg babapiskóta ledarálva
5 dkg hideg vaj
5 dkg marcipánmassza lereszelve
2 ek hideg tej
krém:
750 g tejföl
fruktóz/porcukor ízlés szerint (6-8 ek)
2 csomag Dr. Oetker zselatin fix
150 g málna
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.(Pihentetni nem kell.) A tortaforma aljára sütõpapírt borítunk, rákapcsoljuk a peremet, majd a tésztát a forma aljába nyomkodjuk. 180 fokra elõmelegített sütõben 15 percig sütjük.
A tejfölt alaposan kikeverjük a zselatin fixszel, majd hozzáadjuk ...