Tejfölös tepsis csirkecombok
sponsored links
Horváth Ilona könyvében találtam a receptet, azonnal megtetszett - imádjuk a tepsis ételeket! Mivel tejfölös masszában párolódik a hús, sütés közben nem szárad ki, nagyon jó szaftos marad, és finom omlós. Nem csak hétvégi ebédre, hanem a sietõs hétköznapok vacsora ötleteként is ajánlom, mert gyorsan, könnyen el lehet készíteni.
Hozzávalók:
- 4-5 egész csirkecomb
- 1 nagy doboz tejföl (350 g)
- 1 evõkanál ételízesítõ (elhagyható)
- 1 púpos teáskanál szárított majoránna
- 4 evõkanál olaj
- só ízlés szerint
- õrölt bors ízlés szerint
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor (elhagyható)
- 10 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítés:
1. A csirkecombokat megmossuk, papírtörlõn megszárítjuk egy kicsit, majd sózzuk, borsozzuk.
2. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, ételízesítõt, majoránnát, olajat, fehérbort és a megtisztított/lereszelt fokhagymát (ha nem használunk ételízesítõt, akkor lehet ízlés szerint sózni, borsozni) és belemártogatjuk ebbe a masszába a combokat, melyet egy tûzálló tálba vagy tepsire helyezünk egymás mellé. Ráöntjük a megmaradt tejfölös masszát.
3. Lefóliázzuk a tepsit és elõmelegített 180 fokos légkeveréses sütõben kb. 40 percig sütjük. Amikor a hús már megpuhult, levesszük róla a fóliát és így pirítjuk egy picit a húst 5 percig, majd rászórjuk a reszelt sajtot, melyet rápirítunk kb. 10 perc alatt.
4. Tejfölös-vajas burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!