Tejfölös-tejszínes karalábéleves vajas galuskával és virslivel
sponsored links
Még a hét végi bevásárlás alkalmával vettem két gyönyörû, hatalmas karalábét, ebbõl készült ma nagy adag forró leves. Hogy jó tartalmas is legyen, tejfölös-tejszínes habarással sûrítettem, vajas galuskát szaggattam bele és a végén még virslikarikákkal is megbolondítottam. Olyan finom lett, hogy csak na!
Hozzávalók: 2 hatalmas zsenge karalábé, 2 hatalmas sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 jókora zellergumó negyede, 1 fej hagyma, 1-2 evõkanál olaj, 3 fehér kanál ételízesítõ, 2,5 liter forró víz, õrölt bors.
A habaráshoz: 2 evõkanál 20 %-os tejföl, kb. 1 dl tejszín, 2,5 evõkanál rétesliszt, 2 dl hideg víz.
A nokedlihoz: 1 tojás, 1,5-2 dl hideg víz, 1 evõkanál vaj, annyi liszt (kb. fele fele arányban rétes és finom), hogy a ...