Tejfölös szilvás lepény

2011-07-30

sponsored links



Erdélyi étel, tulajdonképpen szász eredetû, de a magyar konyhában is elterjedt. Eredetileg ünnepnapokon, fõként lakodalmak alkalmával sütötték. Az étkezés egy fonott kaláccsal és e lepény evésével kezdõdött. Németül: Hanklich. Többféle szilvás lepény létezik, én szeretném most bemutatni a Martha Liess félét.

Hozzávalók a tésztához:

- 500 gramm liszt
- 12,5 gramm élesztõ
- 150 ml langyos tej
- 1 tojás és 1 tojás sárgája
- 50 gramm olvasztott vaj

További hozzávalók:

- 1 kg szilva
- 120 gramm cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 tojás
- 5 dl tejföl

Elkészítés: ...

Folytats a blogon ... kavecsokolade.blogspot.com/2011/07/te...

sponsored links

Keres?s