Tejfölös-sajtos-kolbászos kombe

2012-04-27

sponsored links


Az elmúlt idõszakban rengeteg recept került mentésre a "Megcsinálni" nevezetû mappámban, melyek aztán szépen feledésbe is merültek, mert állandóan tele vagyok megvalósításra váró ötletekkel, és eme mappára rá se nézek. Viszont a gasztrokollegínák receptjei is annyira fantaszikusak, hogy igazán megérdemlik a velük való foglalkozást. Ezért úgy döntöttem, hogy hetente legalább egy receptet elkészítek a fent említett mappából. Ez a sorozat elsõ darabja.
Már régóta szemeztem Chef Vikinél ezzel a recepttel, és nem bántam meg, hogy belevágtam a kombe projektbe. Pontosan olyan fantasztikusan finom, ahogy Viki is beszámolt róla. A teteje ropogós, a belseje puha foszlós, maga a tökély. Igaz a tészta nyújtogatása kicsit macerásnak tûnhet, (annyira nem is) de a végeredmény feledteti a vele való munkát. Ráadásul ezzel a tésztával nagyon könnyû dolgozni, nem szakad, úgyhogy a sikerélmény garantált. Én most csak fél adag tésztát készítettem kettõnknek, de ide a teljes adagot írom le.

Hozzávalók a tésztához:
60 dkg liszt
3,5 dl tej
1 dl víz
2,5 dkg élesztõ ...

Folytats a blogon ... csiperke.blogspot.com/2012/04/tejfolo...

sponsored links

Keres?s