Tejfölös-sajtos csirkecomb barna rizses rizibizivel.
sponsored links
Egyszerû hétvégi ebéd, melyhez a csirkecombot már elõzõ este befûszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. A puhára párolódott húsra kanalazzuk rá a tejfölös-sajtos-kukoricalisztes keveréket, majd süssük szép pirosra. Ameddig a combok szép pirosra sülnek, elkészül a rizibizi is. Mivel barna rizst használtam, így a fõzési idõ is jóval tovább tartott..... Tálaláskor pedig ízlés szerint kínálhatunk mellé pl. salátát, csemegeuborkát...
Hozzávalók a csirkecombhoz:
4 db csirkecomb
2 gerezd fokhagyma
só
1 tk ételízesítõ
õrölt fehér bors
majoránna
2 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
2 tk kukoricaliszt
1 kk füstölt pirospaprika
1 dl víz
3-4 ek sertészsír
A csirkecombot dörzsöljük be a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítõvel, és a majoránnával, majd hagyjuk állni, hogy az ízek kellõen átjárják. (én este befûszereztem, majd a hûtõben pihent sütésig)
A tepsit kenjük ki a zsírral, öntsük bele a vizet, helyezzük egymás mellé a befûszerezett combokat, majd fedjük le fóliával mielõtt betennénk a sütõbe.
Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd közepes hõmérsékleten kb. egy óra alatt pároljuk puhára a húst.
A tejfölt ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá a kukoricalisztet és a füstölt pirospaprikát, a reszelt sajtot, majd keverjük alaposan össze.
Ezután vegyük ki a sütõbõl a puhára párolódott combokat, kanalazzuk rá a tejfölös-sajtos keveréket, majd helyezzük vissza a sütõbe, és süssük szép pirosra.
Barna rizses rizibizi hozzávalói:
1 cs elõfõzött barna rizs
20 dkg zöldborsó
só
2 ek étolaj
A rizst kezdjük el a tasakon található leírás szerint fõzni, majd a fõzési idõ lejárta elõtt kb. 5-6 perccel, adjuk hozzá a zöldborsót, és így fõzzük készre.
Amikor a rizs puhára fõtt, emeljük ki a vízbõl, alaposan csepegtessük le, majd keverjük össze az elõzõleg felmelegített étolajjal.
A zöldborsót öntsük egy szûrõbe, szintén alaposan csepegtessük le, majd adjuk hozzá a rizshez. Ízlés szerint sózzuk, és tálalásig tartsuk melegen.
Tálaláskor kanalazzuk a rizibizit a tányérra, helyezzünk mellé egy pirosra sült csirkecombot, majd úgy kínáljuk.