Tejfölös rakott kelkáposzta a sütõbõl

2014-02-23

sponsored links

Tejfölös rakott kelkáposzta a sütõbõl

Szeretem a rakott ételeket, finomak, s viszonylag egyszerû az elkészítésük. A munka zömét a sütõ végzi.

Hozzávalók :
  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 30 dkg darált hús vegyesen (marha és sertés)
  • 15 dkg rizs
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1  csípõs hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db chili  
  • õrölt fekete bors
  • õrölt csípõs pirospaprika
  • 1 tk csípõs paprikakrém
  • köménymag
  • kakukk fû 
  • oregánó
  • szerecsendió
  • olívaolaj
  • vaj
  • 2 dl tejföl
  • 10  dkg Trapista sajt
Elkészítés: 

A megmosott káposztaleveleket kettévágom, s néhány percre forró vízbe dobom, melybe sót és köménymagot szórtam. A hagymát, a fokhagymát, a chilit, s a petrezselymet aprítom, a paprikát és paradicsomot darabolom. A sajtot lereszelem.

Egy serpenyõben a hagymát olívaolajon megpirítom, rádobom a fokhagymát, chili paprikát és a darált húst. Amikor  a hús kifehéredett, beleteszem egy keverõtálba.

A rizst egy kicsit megpirítom, majd felengedem vízzel, s elõfõzöm. Hozzáadom a keverõtálban lévõ masszához, ráütöm a tojást, s beleteszem az összevágott petrezselymet, a paprika krémet, megszórom a fûszerekkel, összekeverem.

Egy serpenyõt kivajazok, ráfektetem a kelkáposzta levelek felét, beborítom a töltelékkel, teszek rá paprikát és paradicsomot, majd kelkáposztalevelekkel borítom . Meglocsolom tejföllel, s szórok rá bõven sajtot.

Elõmelegített sütõben, 180 C fokon 30 percig fóliával letakarva sütöm, majd a fóliát levéve aranybarnára grillezem.

Tálalok, díszítem egy chilivel, s egy káposztalevéllel.



Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2014/02/tejf...

sponsored links

Keres?s