Tejfölös rakott kelkáposzta a sütõbõl
sponsored links
Tejfölös rakott kelkáposzta a sütõbõl
Szeretem a rakott ételeket, finomak, s viszonylag egyszerû az elkészítésük. A munka zömét a sütõ végzi.Hozzávalók :
- 1 kisebb fej kelkáposzta
- 30 dkg darált hús vegyesen (marha és sertés)
- 15 dkg rizs
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1 csípõs hegyes paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db chili
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt csípõs pirospaprika
- 1 tk csípõs paprikakrém
- köménymag
- kakukk fû
- oregánó
- szerecsendió
- olívaolaj
- vaj
- 2 dl tejföl
- 10 dkg Trapista sajt
A megmosott káposztaleveleket kettévágom, s néhány percre forró vízbe dobom, melybe sót és köménymagot szórtam. A hagymát, a fokhagymát, a chilit, s a petrezselymet aprítom, a paprikát és paradicsomot darabolom. A sajtot lereszelem.
Egy serpenyõben a hagymát olívaolajon megpirítom, rádobom a fokhagymát, chili paprikát és a darált húst. Amikor a hús kifehéredett, beleteszem egy keverõtálba.
A rizst egy kicsit megpirítom, majd felengedem vízzel, s elõfõzöm. Hozzáadom a keverõtálban lévõ masszához, ráütöm a tojást, s beleteszem az összevágott petrezselymet, a paprika krémet, megszórom a fûszerekkel, összekeverem.
Egy serpenyõt kivajazok, ráfektetem a kelkáposzta levelek felét, beborítom a töltelékkel, teszek rá paprikát és paradicsomot, majd kelkáposztalevelekkel borítom . Meglocsolom tejföllel, s szórok rá bõven sajtot.
Elõmelegített sütõben, 180 C fokon 30 percig fóliával letakarva sütöm, majd a fóliát levéve aranybarnára grillezem.
Tálalok, díszítem egy chilivel, s egy káposztalevéllel.