Tejfölös pulykagombóc
sponsored links
Van úgy, hogy az ember lánya tejfölös csirkepaprikást szeretett volna készíteni, de véletlenül más húst vett elõ a fagyasztóból. Így kicsit átértékelõdött a dolog, és egy szaftos, gombócos fogás lett belõle, amihez tészta köret készült :-)
Hozzávalók 4 személyre:
Gombócokhoz:
*50 dkg darált pulykacomb
*1 fej vöröshagyma
*2 nagy gerezd fokhagyma
*1 csapott kk só
*0,5 kk õrölt bors
Továbbá:
*2 közepes fej vöröshagyma
*2-3 ek olaj
*2 nagyobb paradicsom
*1 púpos ek darált paprika
*1 púpos tk fûszerpaprika
*1 csapott kk só
*0,5 kk õrölt bors
*1 ek liszt
*3 dl tejföl
A gombócokhoz a húst összedolgozzuk a finomra reszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, és a fûszerekkel. Vizes kézzel diónyi golyókat sodrunk.
A felforrósított olajon a kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd körbepirítjuk rajta a gombócokat. Ízesítjük a fûszerekkel, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott paradicsomot. Felengedjük bõségesen vízzel, és lefedve addig fõzzük, míg a hús megpuhul és a levét is elfõtte.
Megszórjuk liszttel, majd a tejföllel felöntve addig fõzzük, míg besûrûsödik. Melegen, tészta körettel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.