Tejfölös pogácsa
sponsored links
Nagyon szeretem a pogácsákat, igazából mindegy milyen, csak legyen. Most a 9-dik változatot mutatom meg, a többit itt találjátok. :)
Hozzávalók kb 55 db-hoz:
- 500 g liszt
- 250 g vaj
- 200 g tejföl
- 2 db tojás szétválasztva
- 3 mokkáskanál só
- 30 g élesztõ
- 100 ml tej
- 1 csipet cukor az élesztõ felfuttatásához
- 100 g reszelt sajt
Elkészítés:
- A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, a közepébe kis mélyedésbe morzsoljuk az élesztõt, rászórjuk a csipet cukrot és ráöntjük a langyos tejet, majd letakarva 10 percig félretesszük, hogy felhabozzon az élesztõ.
- Mikor az élesztõ felfutott hozzáadjuk a sót, a tejfölt a tojássárgákat és tésztát dagasztunk.
- Letakarva duplájára kelesztjük kb. óra.
- A sütõt 180 fokra elõmelegítjük.
- A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tetejét pizzavágóval berácsozzuk és 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
- Sütõpapiros tepsire sorakoztatjuk a tetejüket lekenjük a tojásfehérjével és megszórjuk reszelt sajttal, majd 180 fokos sütõben pirosra sütjük.
Jó étvágyat!