Tejfölös pogácsa
sponsored links
Gyorsan elkészíthetõ és nagyon finom pogácsa. Nincs szükség hajtogatásra és bár élesztõs a tészta nem igényel hosszas kelesztést sem.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg olvasztott ráma
1 cs. élesztõ
1 csipet cukor az élesztõ mellé
2,5 dl tejföl
3 kk. só
2 tojás
A tetejére:
1 tojás
10 dkg sajt
szezámmag
Elkészítés:
Én a tésztát a kenyérsütõgép üstjében dagasztottam össze, alulra kerülnek a folyékony alapanyagok és a só, fölé a liszt annak a közepébe az élesztõ és erre a cukor. Ha nem kenyérsütõvel dolgozunk, akkor az alapanyagokból egynemû tésztát gyúrunk.
Az összegyúrt tésztát 15 percig hagytam pihenni, ennél többet nem kelesztettem, mert így is mûködik. Lisztezett deszkán a tésztát átgyúrtam, majd ujjnyi vastagra nyújtottam és pogácsa szaggatóval kiszaggattam.
Zsírpapírral bélelt tepsibe tettem és felvert tojással lekentem, majd megszórtam sajttal és szezámmaggal. Hagytam a tepsiben 10 percet pihenni, utána 180 C-ra elõmelegített sütõben hõlég keverésen készre sütöttem, ez nálam olyan 10-15 perc volt.
Jó étvágyat hozzá!
image/jpeg