Tejfölös pogácsa

2018-01-13

sponsored links

Gyorsan elkészíthetõ és nagyon finom pogácsa. Nincs szükség hajtogatásra és bár élesztõs a tészta nem igényel hosszas kelesztést sem. 



Hozzávalók: 

50 dkg liszt
25 dkg olvasztott ráma 
1 cs. élesztõ
1 csipet cukor az élesztõ mellé
2,5 dl tejföl
3 kk. só 
2 tojás

A tetejére: 
1 tojás
10 dkg sajt 
szezámmag



Elkészítés: 

   Én a tésztát a kenyérsütõgép üstjében dagasztottam össze, alulra kerülnek a folyékony alapanyagok és a só, fölé a liszt annak a közepébe az élesztõ és erre a cukor. Ha nem kenyérsütõvel dolgozunk, akkor az alapanyagokból egynemû tésztát gyúrunk. 
  Az összegyúrt  tésztát 15 percig hagytam pihenni, ennél többet nem kelesztettem, mert így is mûködik. Lisztezett deszkán a tésztát átgyúrtam, majd ujjnyi vastagra nyújtottam és pogácsa szaggatóval kiszaggattam. 
   Zsírpapírral bélelt tepsibe tettem és felvert tojással lekentem, majd megszórtam sajttal és szezámmaggal. Hagytam a tepsiben 10 percet pihenni, utána 180 C-ra elõmelegített sütõben hõlég keverésen készre sütöttem, ez nálam olyan 10-15 perc volt. 
Jó étvágyat hozzá!  

image/jpeg

Folytats a blogon ... csipetkeblog.blogspot.com/2018/01/tej...

sponsored links

Keres?s