Tejfölös-mustáros tarja sajtos burgonyapürével

2017-04-03

sponsored links


Hozzávalók 2-4 személyre:


a körethez:





  • A hússzeleteket enyhén kiklopfoltam, sóval mindkét oldalukat bedörzsöltem, és 1/2 órát pihenni hagytam.
  • A tejfölt simára kevertem a mustárral, megmártottam benne a tarja mindkét oldalát, és enyhén kiolajozott tepsibe fektettem.
  • A maradék mustáros tejfölt a tetejére simítottam, alufóliával letakartam, és elõmelegített, 180 fokos sütõben 1 órán át sütöttem.
  • A fóliát eltávolítottam, és a húst ? többször megfordítva ? addig pirítottam, amíg szép piros nem lett, közben az ízes tejfölt magába szívja.
  • Amíg sült a hús, elkészítettem a köretet: a burgonyát megtisztítottam, nagyobb kockákra vágtam.
  • Enyhén sós vízben puhára fõztem, leszûrtem.
  • Hozzáadtam a vajat, a felforralt tejet, a reszelt sajtot, és burgonyatörõvel egynemûvé pürésítettem.
  • A tejfölös húst a burgonyapürével és friss zöldsalátával tálaltam.



A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin januári számában is. A laktózmentes termékekért köszönet a Mizonak.

Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2017/04/tejfolos-...

sponsored links

Keres?s