Tejfölös-mustáros tarja sajtos burgonyapürével
sponsored links
Hozzávalók 2-4 személyre:
- 4 szelet sertéstarja
- só
- 1 nagy pohár (330 g) Mizo laktózmentes tejföl
- 2 evõkanál mustár
- olaj
a körethez:
- 1 kg burgonya
- só
- 5 dkg Mizo laktózmentes vaj
- kb. 2 dl Mizo laktózmentes tej
- 5 dkg Mizo laktózmentes trappista sajt
- friss zöldsaláta
- A hússzeleteket enyhén kiklopfoltam, sóval mindkét oldalukat bedörzsöltem, és 1/2 órát pihenni hagytam.
- A tejfölt simára kevertem a mustárral, megmártottam benne a tarja mindkét oldalát, és enyhén kiolajozott tepsibe fektettem.
- A maradék mustáros tejfölt a tetejére simítottam, alufóliával letakartam, és elõmelegített, 180 fokos sütõben 1 órán át sütöttem.
- A fóliát eltávolítottam, és a húst ? többször megfordítva ? addig pirítottam, amíg szép piros nem lett, közben az ízes tejfölt magába szívja.
- Amíg sült a hús, elkészítettem a köretet: a burgonyát megtisztítottam, nagyobb kockákra vágtam.
- Enyhén sós vízben puhára fõztem, leszûrtem.
- Hozzáadtam a vajat, a felforralt tejet, a reszelt sajtot, és burgonyatörõvel egynemûvé pürésítettem.
- A tejfölös húst a burgonyapürével és friss zöldsalátával tálaltam.
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin januári számában is. A laktózmentes termékekért köszönet a Mizonak.