Tejfölös meggyes pite
sponsored links
Hozzávalók 25 x 35 cm-es tepsihez
30 dkg liszt
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
fél kávéskanál só
30 dkg tejföl
80 ml olaj
2 tojás
10 g sütõpor
40 dkg magozott meggy
A tepsit olajjal vékonyan kikenjük, a sütõt 180 fokra melegítjük.
Az egész tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig verjük. Hozzáadjuk a tejfölt, az olajat, a sót és szintén habverõvel összedolgozzuk. Beleszórjuk a sütõporos lisztet és az egészet csomómentesre keverjük.
A masszát a tepsibe simítjuk, tetejére szórjuk a meggyet és 20-25 perc alatt megsütjük.
Langyosra hûtve szeleteljük és porcukorral meghintve kínáljuk.