Tejfölös-lilahagymás babsaláta grillezett, fõtt-füstölt sertésnyelvvel

2012-01-05

sponsored links


Ez a fogás volt az újévi ételsor záróakkordja. Már elõre beterveztem, hiszen tudtam, hogy a menü melyik alapanyagát, vagy végtermékét hogyan szeretném a késõbbiekben hasznosítani.

A lencseleveshez szükségem volt füstölt alaplére, ennek az egyik fõ alapanyaga volt a füstölt sertésnyelv. Mivel nem füstölt csülöklevet is készítettem hozzá, tudtam, hogy a füstölt alaplébõl annyit félretehetek, amennyi a tarkabab fõzéséhez elegendõ lesz.

Minden összefüggésben állt az újévi menüben, érdemes visszaolvasni. Készült lencseleves, malaccsülök pékné módra, sõt még a malaccsülök maradékát is hasznosítottam, hiszen pástétomot készítettem belõle és tésztaköpenybe bújtattam. Jalousie néven mutattam be.

Végül, de nem utolsó sorban pedig a megmaradt alapanyagokat hasznosítottam ebben a fogásban, ebben az egyszerû, de nagyon ízletes babsalátában, amihez a fõtt-füstölt sertésnyelvet enyhén grillezve, tehát végül melegen párosítottam.

Természetesen "csak úgy" is elkészíthetõ ez az étel, ez esetben egyszerûen a füstölt sertésnyelv fõzõlevében fõzzük meg a salátababot. No, de következzék a recept, melyet egy egész sertésnyelv hasznosítását alapul véve 6-8 adagra adok meg.

Hozzávalók 6-8 adaghoz: ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s