Tejfölös-lilahagymás babsaláta grillezett, fõtt-füstölt sertésnyelvvel
sponsored links
Ez a fogás volt az újévi ételsor záróakkordja. Már elõre beterveztem, hiszen tudtam, hogy a menü melyik alapanyagát, vagy végtermékét hogyan szeretném a késõbbiekben hasznosítani.
A lencseleveshez szükségem volt füstölt alaplére, ennek az egyik fõ alapanyaga volt a füstölt sertésnyelv. Mivel nem füstölt csülöklevet is készítettem hozzá, tudtam, hogy a füstölt alaplébõl annyit félretehetek, amennyi a tarkabab fõzéséhez elegendõ lesz.
Minden összefüggésben állt az újévi menüben, érdemes visszaolvasni. Készült lencseleves, malaccsülök pékné módra, sõt még a malaccsülök maradékát is hasznosítottam, hiszen pástétomot készítettem belõle és tésztaköpenybe bújtattam. Jalousie néven mutattam be.
Végül, de nem utolsó sorban pedig a megmaradt alapanyagokat hasznosítottam ebben a fogásban, ebben az egyszerû, de nagyon ízletes babsalátában, amihez a fõtt-füstölt sertésnyelvet enyhén grillezve, tehát végül melegen párosítottam.
Természetesen "csak úgy" is elkészíthetõ ez az étel, ez esetben egyszerûen a füstölt sertésnyelv fõzõlevében fõzzük meg a salátababot. No, de következzék a recept, melyet egy egész sertésnyelv hasznosítását alapul véve 6-8 adagra adok meg.
Hozzávalók 6-8 adaghoz: ...