Tejfölös lepény
sponsored links
Hozzávalók: 4 tojássárgája, 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 35 dkg liszt, 1 sütõpor, csipetnyi só; a töltelékhez: 2 tasak vaníliás pudingpor, 12 dkg cukor, 5 dl tej, 30 dkg tejföl, 4 tojásfehérje, 1 citrom reszelt héja; a tetejére: porcukor
Elkészítése: A tésztához a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a sütõporral meg a sóval összekevert lisztet. Mikor már annyira kemény, hogy nem lehet keverni, kiborítjuk a belisztezett gyúródeszkára és kézzel összedolgozzuk. A tészta 3/4-ét kinyújtjuk és sütõpapírral bélelt, 25x30 nagyságú tepsibe tesszük. A töltelékhez a pudingport összevegyítjük a cukorral meg a tejjel és megfõzzük. A tojások fehérjét felverjük és beleforgatjuk a forró pudingba, majd belekavarjuk a tejfölt és a citrom reszelt héját. A tölteléket a lapra öntjük, a megmaradt tésztát pedig kinyújtjuk, vékony csíkokra vágjuk és berácsozzuk vele a tetejét. Elõmelegített sütõben 30-35 perc alatt megsütjük. A kihûlt süteményt szeletekre vágjuk és porcukorral megszórva tálaljuk