Tejfölös lepény

2011-08-12

sponsored links



Anikó
mutatta ezt a receptet sós, majd édes változatban, elsõ pillantásra láttam, hogy ez nálunk tuti sikerkaja lesz!

Az! Egyszerûségében nagyszerû, egy tartalmas leves után kitûnõ második fogás, és az ízekkel játszva a végtelenségig variálható.

A tésztát elfeleztem: két nagy lepény készült, a maradékból pedig - szintén Anikó ajánlására - pogácsa. Pihepuha, másnap is remek állagú pogácsa :-)

Mindenkinek ajánlom!

Tejfölös lepény

Hozzávalók:

  • 3,2 dl langyos tej
  • 1 tojás
  • 1 ek. só
  • 1-2 tk.cukor
  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztõ
  • 10 perc elteltével 10 dkg olvasztott vaj, vagy 1-2 ek.olaj ...

Folytats a blogon ... thechefviki.blogspot.com/2011/08/tejf...

sponsored links

Keres?s