Tejfölös krumplifõzelék
sponsored links
Szombaton megint valami egyszerû és finom ételre vágytam. Olyan régen ettem már tejfölös krumplifõzeléket...
A reggelt a piacon kezdtük, és vettünk házi tejfölt. Hát az maga volt a gyönyörûség, olyan finom krémes tejfölt sikerült vennünk, hogy nem csak a fõzelékbe került, hanem ahogy hazaértünk friss kiflivel és pici sóval is megkóstoltam. Nem tudok megfelelõ jelzõt találni rá, hogy milyen finom volt. Ég és föld a bolti és a házi között a különbség, de hát ezt eddig is tudtam, csak sokszor lustaságból próbálok mindent egy helyen megvenni, egy boltban. De amikor a piacon házi tejet, tejfölt, vajat, kecskesajtot vásárolok, mindig konstatálom, hogy csak ott szabadna, mert még e legegyszerûbb dolgok is különlegessé válnak ezektõl az alapanyagoktól.
De jöjjön a recept. Kb. fél óra alatt megvan az egész, kiadós és nagyon finom.
Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evõkanál darált, sóban eltett parika, (vagy Piros Arany) ...