Tejfölös karalábéleves friss kaporral
sponsored links
Olyan szép és zsenge karalábét találtam, hogy csak na, úgyhogy össze is dobtam belõle egy frankó kis tavaszváró levest, pikk-pakk megvan és nagyon lehet szeretni. A tejföl és a friss kapor adja meg az igazán üde hangulatát, de kevéske majoránna és szerecsendió is kell hozzá, hogy az legyen, ami.
Itt a recept, ha kipróbálnátok:
Hozzávalók 4 személy részére
2 zsenge karalábé
1 közepes sárgarépa
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csapott evõkanál liszt
1 liter zöldségalaplé (vagy kész levesalap), esetleg víz
1,5 dl tejföl
1 kis csokor friss kapor (vagy friss petrezselyem)
Só
1 teáskanál édes pirosparika
1 mokkáskanál õrölt fehérbors
1 mokkáskanál õrölt feketebors
Nagyon kevés reszelt szerecsendió
1 mokkáskanál szárított majoránna
- A karalábét és a sárgarépát megpucoljuk és hasábokra vágjuk.
- A vöröshagymát nagyobb kockára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.
- A zöldségeket egy lábasban kevés olajon, magas hõmérsékleten párolni kezdjük.
- Ha itt-ott már kicsit pirulni is kezdenek, rászórunk egy csapott evõkanál lisztet, elkeverjük és fél percig együtt pároljuk tovább, majd felöntjük az alaplével, finoman megsózzuk és alacsony lángon kb 20 percen keresztül fõzzük.
- Jöhetnek a levesbe a fûszerek: pirospaprika, fekete-, és fehérbors, szerecsendió és majoránna.
- Tovább fõzzük alacsony lángon, míg a zöldségek tejesen megpuhulnak.
- A tejfölben elkeverünk egy púpozott teáskanál lisztet, hozzámerünk keveset a forró lébõl, jól összekeverjük és az egészet visszaöntjük a levesbe.
- Még egyet forralunk rajta, végül beleszórjuk a finomra vágott kaprot és összekeverjük. Megkóstoljuk és szükség esetén állítunk még a fûszerezésen.
- A levest levesszük a tûzrõl, 10 percig pihentetjük, végül az egészet belapátoljuk.
Nézzétek a receptvideókat is, itt, a Szárnyas Ízvadász blogon!
Ja igen, és minden Facebook lájknak örülünk, a Tiéteknek is!