Tejfölös kapros zöldbabfõzelék sült sertéshússal

2017-07-23

sponsored links

Tejfölös kapros zöldbabfõzelék sült sertéshússal


Igazi nyári étel.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg sárga héjú zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek sertészsír
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 0,5 csokor kapor
  • 1 db babérlevél
  • ecet
  • cukor
  • õrölt fekete bors
  • 25 dkg sertéshús
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípõs hegyes paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • õrölt piros paprika
  • 1 ek sertészsír

Elkészítés:

A hagymákat, kaprot aprítom, a paprikát, paradicsomot szeletelem. A húsból két szeletet vágok. Sózom, borsozom, teszek rá paradicsomot, paprikát.

Egy edényben olajon megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a babot, s babérlevelet, fûszerezem, öntök bele kevés ecetet, adok hozzá kevés cukrot, felöntöm vízzel, s el kezdem fõzni.

Közben egy serpenyõben olajon megsütöm a húst. Nyomok rá fokhagymát, megszórom pirospaprikával.

Amikor a bab már puha, behabarom lisztes tejföllel, teszek bele kaprot, felrottyantom.

Tálaláskor egy mélytányérba merek a zöldbabból, teszek rá egy szelet húst és egy kapor ágat. Kenyérrel fogyasztom.





Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/07/tejf...

sponsored links

Keres?s